Mental Träning

Att skapa den Jag vill vara och bli. Att bemästra livets ljusa och mörka stunder.

Tränar du och i så fall vad tränar du och vad är syftet med just Din träning? Hur gör du för att hitta din lust och drivkraft, vad vill du med Ditt liv, har du uppsatta mål och vem vill Du vara?

Ja, om du frågar mig så har jag under mina år ständigt fått nya lärdomar och insikter om mig själv. Jag är uppvuxen med att vara fysiskt aktiv i olika former. Har väl i stort sett sedan barnsben tränat något som gett mig god kondition, styrka, rörlighet och stabilitet.

Men jag har också funderat över och kartlagt vad jag vill med mitt liv och vilken människa jag vill vara. Det här har jag inte gjort regelbundet, mer när jag kört fast och inte vet hur jag ska ta mig vidare.

Ibland känns det som både kropp och själ är i en bubbla och rörelsen är tuggummilik, jag är fast utan att vilja det!

Vill du öppna upp ditt mentala rum och få tankarna så där krispigt fräscha och flöda välfungerande?

Då rekommenderar jag med det varmaste att ta till dig det som står i boken och häftet ovan. Jobba med dig själv med hjälp av verktygen som finns i ”Huvudrätt” och häftet ”Mental inställning och styrka” (Stig Wiklund) som det här inlägget handlar om.

Här ges viktiga, lättanvända verktyg för att träna mentalt och utveckla sig själv. Det är en arbetsbok som ger dig de bästa förutsättningarna att få mental styrka, drivkraft, hitta tankeflödet, utveckla potential och kunna leda sig själv.

Självledarskap, klingar härligt i mina öron!

För vem, om inte Jag själv är den som ska ta mig genom livsresan? Jag är den som har bästa kunskapen om vad jag själv vill och önskar med livet…det kan inte vara någon annan. Men ibland hade jag nästan önskat att någon annan hittade vägen åt mig, särskilt när jag inte vet vilken riktning jag ska ta eller vilka mål jag ska sätta.

Det är då en sådan här bok är ”Guld värd”. Här finns konkreta verktyg att jobba med. Visst är det inte alltid enkelt när man ska tänka till själv i olika frågeställningar, men det är det som är utmaningen och det som blir betydelsefullt i utvecklingen.

Jag måste tänka själv för att komma vidare.

Lars-Eric Uneståhl, en ”guru” för mig i dessa sammanhang, då det gäller Mental Träning. När jag läste Friskvård i början av 1990 var det denne man vi ofta pratade om och gjorde övningar med i form av Muskulär avslappning, Målbildsträning och Visualisering. Jag är verkligen glad över att min lärare (Anna) var så klok och vis när det gällde att förstå vikten av mental träning och att jag fick ta del av kunskapen.

Träna 15 minuter i 150 dagar. Vilken kunskap ger det Dig? Känn och upplev!

 

”Det gäller att stärka det goda så att det dåliga inte får plats”

Mats Börjesson

”Jag är en ny människa var morgon jag stiger upp”

Kay Pollak

 

Rekommenderar varmt denna bok + häftet och önskar Dig trevlig läsning.

 

 

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.