Kvinnor som bryter ny mark

“Vi finns här för att slå hål på fördomarna”

Blev verkligen glad och varm inombords när Lisen sms:ade denna annons för HEDIN BIL i HD (Helsingborgs Dagblad). Säger bara, ÄNTLIGEN! Gott att kvinnor som bryter ny mark uppskattas och lyfts fram!

Läs hela annonsen nedan.

”Drömmen om att jobba inom bilbranschen fick Lisen Lundberg och Emma Nilsson att lämna vårdyrket. Idag jobbar de på Hedin Bil där de tillsammans med sina andra kvinnliga kollegor förändrar bilden av att du måste vara man för att jobba med bilar.

Emma Nilsson arbetar som reservdelsförsäljare på Hedin Bil i Helsingborg och Lisen Lundberg som bilförsäljare i företagets butik i Ängelholm. Båda började sina yrkesliv som undersköterskor, men intresset för bilar ledde till att de bytte yrkesbana.

– Jag har ingen utbildning inom bilar utan är självlärd. Efter att ha arbetat som akutundersköterska under några år ledde mitt intresse för bilar och motorer till att jag började jobba med reservdelar på en verkstad. När jag ville utvecklas vidare sökte jag mig till Hedin Bil efter att ha hört mycket gott om företaget från en kompis som arbetade här, förklarar Emma.

– Eftersom jobbet som bilförsäljare är väldigt eftertraktat fick jag kämpa ett tag för att komma in i branschen. Jag arbetade bland annat som säljare inom dagligvaruhandeln innan den här chansen på Hedin Bil dök upp. Det var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse, tillägger Lisen.

En bransch i utveckling

Både Emma och Lisen pratar om sin arbetsplats med entusiasm i rösten och berättar om en bransch i konstant utveckling. Något som innebär att det alltid finns nya saker att lära sig.

– Med all ny teknik som kommer behöver man hela tiden uppdatera sina kunskaper om bilens olika delar för att hänga med, vilket är väldigt stimulerande och roligt, säger Emma.

– Jag gillar att rollen som bilförsäljare blir allt mer digital. Det öppnar upp för nya spännande arbetssätt och gör att man får tänka nytt kring hur man kommunicerar med kunderna, inflikar Lisen”.

Bästa Tjejerna! 

 

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.