Tack till Kerstin på Sydsvenskan!

Kvinnor som gått före.

Ett reportage av Kerstin Weman Thornell 211004 (sydsvenskan.se/inpalivet). Kerstin ställde frågan till några skåningar;

Finns det en kvinna, historisk eller nu levande, som gjort stort intryck på dig?

Jag blev fantastiskt glad, inspirerad och förvånad när jag fick frågan om att delta. Men frågan väckte verkligen mina hjärnceller, min inre bibliotekarie fick allt jobba bland hyllorna inne i huvudet, för det finns många kvinnor som jag skulle kunna lyfta fram! Jag bestämde mig för att det skulle bli Angeliqa Mejstedt (som jag tidigare intervjuat här på sidan 2016). Hennes fantastiska driv, framgång med vandringsbloggen.com samt att hennes livsöde berörde mig till tårar då hon en dag i mars 2019 tog sitt liv. Så ung, talangfull, en heltidsvandrare som fick många att hitta ut i naturen.

Det blev bara ett enda stort VARFÖR?  Det smärtar och krampar i bröstet att tänka på det. Idag är det Alla helgons dag och hon finns med bland dem jag tänker på. Andra kvinnor som är med mig i tanken är bland annat min mamma, min farmor, tant Linnea, mormor och Britta. Alla har ni påverkat min väg till att bli den jag är idag och det ger mig känslan av stor tacksamhet och det värmer hjärtat.

 

Bild: Niklas Gustavsson

Anette Gustafsson, Ängelholm, hälsoguide och fysioterapeut som driver sajten bergsvandring.com:

”Det finns många, men den jag främst tänker på är Angeliqa Mejstedt. Jag råkade hitta hennes sajt Vandringsbloggen.com för flera år sedan och insåg att vi hade samma intressen, för friluftskunskap och fjällvandring. Hon startade i liten skala men lyckades så småningom nå ut till väldigt många runtom i landet. Framför allt var hon engagerad för att få tjejer att ge sig ut i naturen och stärka sina fysiska och mentala förmågor.

Hon lyfte fram hållbarhet, glädje och gemenskap, och myntade också begreppet hikefulness – den där känslan att vara ett med naturen och med stunden. Tyvärr gick hon bort för två år sedan, alldeles för tidigt, men hennes livsgärning gav mig drivkraften att våga prova något nytt och följa mina egna livsdrömmar.”

 

Denna bild har Angeliqa givit mig godkänt att få använda i mars 2016.

De andra Kerstin intervjuade i artikeln var; Johanna Dalin som lyfte fram Stina Wollter, Michael Andersson (Jungfru Maria) och René Vázquez Diaz (Fredrika Bremer).

 

Varmt Tack Kerstin för att du hittade mig och att jag fick vara med och bidra med några ord.

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.