Ta fram sköna känslor

DSCN5950

 

Idag plockar jag fram minnen som ger ro i själen

Igår kväll blev det att titta på melodifestivalen tillsammans med min härliga familj. Många bra låtar tycker jag och några gick rakt in i hjärtat. Det är en skön känsla när musik når in på djupet, något som värmer i bröstet, skapar välbehag i magen och som gör ögonen tårfyllda. Jag vet inte, men afrikanska toner berör mig verkligen på djupet. Det blir en likadan känsla när jag reser till Afrika, tårarna har lätt att tränga fram när jag tittar ut från flygplansfönstret och kan se marken och ana den röda jorden och sedan få uppleva de färgstarka människorna, kaoset men det samtidiga lugnet. Det känns så enkelt att vistas där och det är en kraftfull känsla. Det är betydelsefullt för mig att uppleva kontrasterna mellan rika och fattiga länder. Det är lätt att uppskatta det man har hemma och förstå hur priviligierad och tacksam man bör vara som är född i den här delen av världen. Men det finns något som jag saknar ibland, vördnaden inför livet och naturen, att värna om familjen och ta hand om varandra. Att inte ta allting för givet är viktiga saker för mig och som mina tankar återkommer till.

DSC_9080 (2)Det var lätt för mig att tycka om låten Kizunguzungu med SaRaha, härlig rytm som gjorde det svårt att sitta stilla. Den väckte sköna och behagliga känslor hos mig.

Jag fick påspädning gällande Afrika idag på förmiddagen då det var vandring med våra kursdeltagare som ska med till Norge och bestiga Galdhöpiggen i sommar med VitalSupport. Vi hade en härlig tur i Söderåsens Nationalpark.

En av deltagarna har precis varit tre veckor i DSCN5834 (2)Sydafrika och upplevt mycket spännande och intressanta saker som han berättade om. Detta förde mina tankar tillbaka till Kenya 2013 då jag och Andreas var där. Åkte på safari bland annat. En mäktig upplevelse att få se alla vilda djuren i sitt rätta element. Möta ”The BIG FIVE” (utom noshörning). Elefanterna som smidigt och lätt tar sig fram trots sin storlek, bufflarna som i stora hjordar dundrande fram så marken vibrerade och alla gaseller som med lätthet nästan flög fram. Alla dessa fantastiska djur på savannen. Jag är oerhört tacksam över att ha fått se och uppleva dem. Ibland måste jag påminna mig, titta på bilder och minnas tillbaka. Hitta tillbaka till sköna känslor som skapar lugn och harmoni inombords. Idag är en sån dag. 

Ibland är det lätt att längta och drömma sig bort och framförallt, längta ut!

 

DSCN5862

 

 Vad gör dig lugn och harmonisk? Hitta det som ger dig energi och kraft.

Den som söker, finner!

 

DSCN5898 (2)DSCN5969 (2)

 

DSCN5688 (2)

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.