Goda relationer

DSCN9520

 

Jag Mår Bra av goda relationer!

Det finns inget bättre än att få umgås och dela tankar och idéer med min familj. Barnen med respektive ger perspektiv på saker och ting, ger även nya tankebanor vilket inspirerar och är lärande för mig. Igår kväll samlades vi för påskbuffé, en variant på det kan man väl säga då vi provade en hel del nyheter.

Det är bra att gå sin egen väg och skapa sina egna avtryck tycker jag!

DSCN9522På dagens promenad med Andreas blev det samtal om goda relationer och hur man egentligen skapar såna. Det gäller att vara lyhörd, vara aktivt lyssnande, visa öppenhet och medkänsla, vara rädd om, kunna ta vara på andras idéer och tankesätt, kunna kommunicera och dela erfarenheter, ha humor och sprida glädje, kunna känna tillit, visa respekt och kärlek och att klara motgång och medgång tillsammans. Det finns många ingredienser som spelar stor roll för att skapa just goda, hållbara relationer. Jag gillar att reflektera över saker och ting och idag blev det just relationer.

Jag själv måste bidra med alla dessa ingredienser och arbeta aktivt med mig själv för att skapa och bevara mina nuvarande och framtida relationer. Att vara människa är ett ständigt skapande av sig själv och den person man vill vara. Det är en skön känsla att veta att det faktiskt är jag själv som bestämmer vem jag är och vill vara!

Det är betydelsefullt för hälsan att ha goda relationer och ett socialt nätverk som finns runt omkring en när det behövs som allra mest!

DSCN9523På tal om skapande så är det konstrunda här i Skåne och vi tog en sväng in till keramiker Sofia Nilsson som avslut på vår färd. Ett mycket givande möte! Jag ska berätta mer om det vid ett annat tillfälle.

 

 

 

 

 

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.