Sofia Nilsson

DSCN9527

 

Keramiker Sofia är ett känt namn och ansikte i Ängelholm. Det är fascinerande med en kvinna som är så kreativ och kan skapa vackra konstverk med händerna.

 

DSCN9525Det är konstrunda i Skåne. När jag kliver över tröskeln i Sofias mysiga keramikverkstad och möter hennes varma leende blir jag glad. Hon är lätt att samtala med och delar med sig av sitt arbete och sitt sätt att tänka.

DSCN9537Hon pratar kvantfysik och berättar om det energigivande konstverket som mötte mig och Andreas (min livskamrat) när vi klev över tröskel. Hon pratar om hjärtats betydelse och det var intressanta och tankeväckande ord som jag tar med mig vidare på min livsresa.

 

LerDSCN9532göken är ett signum för Ängelholm och nu fyller staden 500 år 2016 vilket har genererat i en jubileums lergök i olika storlekar, mycket fina! Sofia visar även kärlekslergöken som hon format som ett hjärta upptill, en perfekt present till bröllopet eller som en varmhjärtat present till någon man tycker om. Sofia berättar att lergöken har gamla anor, de började skapas redan på 1800-talet av keramiker.

DSCN9535Jag tycker om hennes skulpturer av kvinnokroppar, tycker de är stolta och kraftfulla.

 

 

Varför gör jag inte det här oftare?! Det är energivande och lärorikt att träffa nya människor. Det finns så mycket klokskap och vishet att lära från.

 

Kika gärna in på Sofias hemsida www.sofianilsson.se och läs mer om henne och alla fina konstverk.

 

Hjärtligt tack för att du gav mig nya tankar Sofia och att du tog dig tid att prata med oss och dela med dig av din kreativitet.

 

DSCN9529

 

DSCN9534

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.