Helen Wilson

IMG_1051[1]

Helen, det var Ditt stöd som tog mig igenom tre år på sjukgymnastutbildningen i Lund!

Det var DU som inspirerade mig och gjorde att jag inte gav upp att söka sjukgymnastutbildningen (2005-2008). Du visade mig vägen genom att själv visa att det var möjligt trots att vi kommit upp lite i åren. Verkligen beundransvärt! Du är en viktig förebild för mig. Vi kompletterade varandra bra när vi skrev examensuppsatsen vilket också blev en upplevelse för mig som inte varit så mycket på lantgård och i svinstallar. Du gav mig många skratt och vi delade många tankar när vi satt på tåget till och från skolan. Du är även sportig och har stor reslust, en verklig inspirationskälla! Stort TACK till Dig.

Vem är du?

Jag är en av fem syskon, uppvuxen på en gård utanför Landskrona. Tror man präglas tidigt av sin omgivning, platsen i syskonskaran , vänner och släktingar.

Har du eller har du haft några förebilder i ditt liv och i så fall vem/vilka?

Tidiga förebilder är mina föräldrar som alltid stöttat oss barn och visat vägen genom att själva alltid vara nyfikna och sträva framåt. Min pappa byggde och fixade med maskiner på gården och såg aldrig några hinder för saker han ville utveckla och göra. Min mamma har alltid förutom arbetet gått på kurser mm.

En rolig historia är när min mamma och farmor (50 och 70 år) for till London efter en nybörjarkurs i engelska! Vi fattar fortfarande inte hur de vågade ge sig iväg själva och hur de klarade sig på sin engelska men en massa förvecklingar blev det hihi.

Efter två-årigt gymnasium med inriktning barnskötare gick jag på hushållskola Apelryd i Båstad. Förälskade mig både i Bjärehalvön och en kille från orten. Jobbade sedan på olika förskolor i Båstad fram till vändpunkten strax innan jag blev 40 år. Kände att jag behövde göra något annat och en gammal dröm väcktes till liv om att jag kanske skulle klara av högskolestudier till sjukgymnast.
Ett brinnande intresse för träning och kroppen låg till grund för vägvalet.

Jag hade varit aktiv som ungdomstränare i fotboll och själv spelat en del. När jag slutade med fotbollen började jag springa och det har hunnit bli 6 maraton och ca 20 halvmaraton.

Hur har din yrkeskarriär sett ut efter sjukgymnastutbildningen?
IMG_1418Jag arbetade fem år i Örkelljunga kommun, varav två år var i ett hemrehabprojekt. Sedan tre år tillbaka har jag en heltidstjänst på Solljungahälsans Vårdcentral i Örkelljunga. Är helnöjd med mitt yrkesval, träffar massor med trevliga människor och ingen dag är den andra lik. Mitt jobb är både att vara tränare, coach och detektiv. Måste först hitta orsaken till patientens besvär sedan tillsammans komma fram till rätt behandlingsstrategi.


Har du några träningsmål under året och i så fall vilka?
Blir det Göteborgsvarvet i år också och vilket i ordningen i så fall?

Sprang mitt 17 eller 18 Göteborgsvarv i maj sedan blir det lite kortare lopp som ex Lergöksloppet. Har som mål är att bli lite flitigare med Yoga, har gått en kurs i medicinsk yoga som jag framförallt ska använda på arbetet. Gick en crawlkurs förra hösten som jag jobbar vidare med, simmar en till två ggr/vecka.

Planerar ni att göra någon resa under året eller har ni redan varit på någon?

DSC_1056Vi var i Vietnam i mars så det var årets långresa, mycket trevligt med god mat och supertrevlig människor. Tidigare långresor har varit förutom Thailand, SriLanka och Sydafrika. Vet inte än vart nästa långresa går men har planer på en skidresa till Andorra nästa vår.

Vilken är din framtidsvision?

Jag tänker inte så långt framåt, ibland dyker det upp något och då får man ta tillfället i akt!

Om du skulle dela med dig något positivt som dina erfarenheter gett dig och som du tror skulle kunna ge andra något som är värdefullt på livsresan, vad skulle det vara?
Inspiration får jag från kvinnor som du Anette! som brinner för det du gör och har en förmåga att sprida energi och inspiration vidare till andra.
Varmt och hjärtligt TACK, Helen, det värmer verkligen i själ och hjärta!
Kvinnor som går före och vågar tänka nytt är värdefullt, även om man inte är så modig själv sår det små frön som sakta gror precis som grödorna på åkern där hemmavid.
DSC_0921

Önskar Dig all lycka med allt du tar Dig an och varmt tack för allt du delat med dig utav!

Alla foton är Helens privata.
Tack för att jag fick använda dem!

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.