Personlig utveckling!

Vem är Du och vad drömmer du om?

Att nå toppen av ett berg, en tydlig symbol för framgång och förverkligande av människors drömmar och mål. Det är lätt att ha drömmar, svårigheten är att ta stegen för att närma sig och förverkliga målet drömmen handlar om.

Hur gör du för att uppnå och förverkliga dina drömmar och tycker du det är lätt att sätta mål? Eller väljer du att inga mål ha alls. Det finns så mycket att utveckla och upptäcka hos sig själv! Jag blir aldrig färdig med detta skapandeprojekt.

Det är jag glad för. Det finns så mycket som inspirerar mig. Jag är en person som gillar att läsa om hur jag som individ kan jobba med mig själv på det psykologiska/mentala planet för att förstå och kunna möta mig själv bättre.

Ny bok landade i brevlådan häromdagen. Ännu en bok som Stefan Ekberg från förlaget EGO skrivitGillar personer som är smått provocerande i det skrivna ordet, det gör att jag taggar till och vill fortsätta ta del av det som beskrivs. Bokens titel får mig att falla in i djupare tankebanor,
LÄR KÄNNA DIG SJÄLV heter den, med 756 frågor som avslöjar vem du är- egentligen.

Efter att ha gjort det, tänker jag, måste jag ju kunna ge en grundlig sammanfattning om vem jag är idag, den jag vill vara och den jag så småningom kommer att bli!

Känns verkligen som en personligt utvecklande resa att kunna besvara samtliga frågor, kommer även få fart på de ivriga, eller kanske något slöa hjärncellerna i mitt åldrande huvud.

Visst kan jag tro att jag vet vem jag är efter 53 år, men jag tror nog något lurar runt knuten. Bara att börja nysta i sitt innersta!

Det blir sommarens arbetsbok, för det just vad det är en bok att skriva i och frågorna ska besvaras från mitt innersta, sanna JAG. Vi får se vem som kommer ut där på andra sidan eller möter mig runt knuten, kanske en bättre kopia av mig själv?

OK, här är några exempel på frågor som ställs i boken:

1: Vad är det absolut bästa med dig? Vad älskar du mest hos dig själv?
61: Är du mer orolig över att göra saker rätt än att göra rätt saker?
147: Vad önskar du att folk visste om dig?
268: Vilket är det bästa sättet en människa kan använda sin tid på?
460: Finns det något du borde tänka mer på i dina olika roller i livet?
493: Sätter du upp mål och önskar dig saker? Om inte, varför?

Det här blir spännande!

Kan varmt rekommendera den här boken. Jag hoppas skrivandet både leder till att utveckla mig och att jag kan formulera tydliga och meningsfulla mål för mina drömmar!

”Det sägs att 90 procent av alla mål förblir oskrivna
och att 90 procent av alla skrivna mål uppnås.”

 

You may also like

2 kommentarer

  1. Det låter superspännande med din nya bok! Jag är helt övertygad om att det är väldigt nyttig resa att våga ställa sig de där frågorna som man helst undviker. Kliva av den trygga vägen och våga göra en resa i det inre…
    Ska bli roligt att höra om dina upplevelser genom boken.
    Själv har jag investerat i en yoga-dagbok där man ska skriva ner sina tankar för dagen för att på sikt hitta ’some inner peace’. Något jag tror är bland det mest värdefulla vi kan ge oss i ett samhälle som rusar på i en hastighet som är helt övermäktig.
    Kram Malin

    1. Visst är det spännande att möta sitt inre och utvecklas på olika plan, Malin! Livsresan är onekligen upplevelserik. Lycka till med din egen dagbok. Med önskan om allt Gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.