Att våga utrycka sig och stå för sina åsikter!

Ung, stark Power Women. Stort TACK till Maxida Märak.

En torsdags kväll i december, närmare bestämt den 9:e och i Helsingborg pågår ”Jultjutet”Statsteatern. Den här dagen är inte vilken som helst, min brorsdotter fyller 19 år och har erbjudits träna med landslaget i artistisk gymnastik! Stort stort GRATTIS till dig Maya.

Min dotter, Lisen har köpt två biljetter till en konsert  i det mindre intimare konceptet med Maxida Märak.

Vilken kväll, upplevelserik och begrundande!

Artisten bjöd på djupare funderingar kring politik, klimat, och den samiska kulturen. Även att livet inte alltid är enkelt att leva och om att ha älskat och hitta tillbaks till tillit och funderingar för framtiden. Känslan var att det finns ett inre mörker när det gäller framtidsutsikter men också hoppfullhet att det finns någon räddning någonstans bara tillräckligt många människor lyssnar!

Strongt att själv stå på en scen, våga stå för sina åsikter, våga dela med sig av sina innersta tankar och framförallt att med sina texter och jojk beröra min själ.

Jag delar inte allt gällande politiska åsikter, men är rädd om naturen, bryr mig verkligen om hur samer har det och att vi ska vara rädda om Sverige och resten av världen när det gäller klimatförändringar.

En oförglömlig kväll blev det, kan jag lova!

 

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.