Tanke till Tal

Lisen har tagit bilden på en samtalsrik promenad i Ängelholm. När jag hänger ihop som en enhet, härlig känsla!

Jag önskar jag alltid kunde Tänka, Tala och Handla som en enhet!

Ibland undrar jag vad det är för ord och meningar som kommer ut ur munnen, i alla fall blev det inte som jag tänkt mig när jag hör mig säga dem. Ibland blir jag fundersam över vad det egentligen var jag sa?! För det var inte det jag tänkt säga, jag hörde inte i mitt inre att det skulle vara det som kom ut…hm, lät bättre när det var kvar i hjärnans vindlingar, vätskefyllda hålrum och hos min föråldrade ”bibliotekarie” som ständigt försöker ge mig information från de överfulla ”bokhyllorna”.

Det gäller att välja rätt ord och meningar till det tankarna skapat!

Det är en kort transportsträcka från hjärna till mun kan tyckas, men förmodligen kunde inte munnen forma orden som jag tänkte på, utan det blev något helt annat, lite mer stapplande, abstrakt och ibland fåordigt och i mina öron torftigt och oväsentligt!

Det kan vara så att mina tankar även gjorde att transportsträckan blev längre då den väckte känslor som ger sig till känna i både hjärtat och maggropen.

Kroppen och ”knoppen” är verkligen en komplex enhet!

Jag som har så mycket jag skulle vilja säga, som i mina egna tankar kan verka klokt och förhoppningsvis skulle vara intresseväckande för de som lyssnar. Givetvis är det här träningsbart som allt annat, så det är bara att fortsätta öva eller helt enkelt vara tyst…men det blir så belamrat i huvudet då. Tankarna får till slut inte plats, de måste ut och leda mig vidare. Orden tar sig ibland uttryck på bland annat dessa rader, vilket verkligen befriar mig!

Ibland är det lätt att nedvärdera sig själv, att inte vara nöjd med det just jag lyckas åstadkomma, men då är det bara att tänka om och i sitt inre tala med sig själv, för där väljs alltid de ”rätta” orden, peppande, positiva, utvecklande, nyanserade, kreativa…

 

Tankarna skapar ord och meningar,
som ger vissa förseningar i transporten, från knoppen.
Munnen formas och orden trängs, men det känns som munnen inte öppnas utan stängs.
Det känns befriande när munnen väl öppnas och orden flödar fritt precis som det tänkts i huvudet mitt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.