Nytt år tar vid.

Dax att summera År 2017!

Här sitter jag mitt i natten och känner inspiration av att summera året som gått, Mitt alltså! Det känns som det gjort de senaste åren, jag undrar verkligen var tiden tar vägen! Kanske för att det ständigt händer saker i livet. Samtidigt försöker jag vara reflekterande, men som jag sagt tidigare är jag, planerat impulsiv vilket ofta leder till att det händer mycket saker i mitt liv.

 

Jag gillar inte Stagnation, Tristess och Leda!

 

2017 fick ingen bra start i mina egna ögon, var nära att gå in i den omtalade och smått berömda ”väggen”! Kropp och själ sade ifrån efter julhelgen. Efter ett helt år med mycket på jobbet, en man kort (som var kvinna förstås!), innebär mer belastning för dem som är kvar! Så länge det känns roligt med arbetsuppgifterna går det fint, men när det blir ”too much”, ballar hela kroppssystemet ur helt enkelt! Allt bir trist och tråkigt!  Jag och Andreas kämpar med vårt företag på fritiden också.

 

Känslan av att gå in i en bubbla, dagligen brännande tårar bakom ögonlocken, kramp i hjärttrakten och yrselkänsla som gör att man tror man helt tappar greppet om sig själv, omgivningen och världen infann sig.

 

Några dagar hemma från arbetet, senare en härlig vecka på Teneriffa gjorde ändå livet ljusare och gott igen. Jag vill verkligen ha en positiv livssyn och verka för glädje och harmoni i livet, så skam den som ger sig. Det är bara att bygga på ytterligare ett skal på pansarplåten runt min kropp. Men det ingen vet, är att under all denna rustning (som jag byggt upp under årtionden!) finns en person som älskar att få en kram, uppskattande, vänliga ord, en klapp på axeln och frid i själen…Lämpligt att de sänder filmen ”En man som heter Ove” på TV, lätt att förstå att livet formar en och att beteenden läggs till och kanske dras ifrån efterhand. Men det bästa av allt är ju att det går att förändra sitt eget beteende, bara man har självinsikten!

 

När jag känner att livet svajar måste jag ha något att se fram emot!

 

Minska det mänskliga lidandet en smula, det finns många sätt att göra det på, ett av mina är att vara fysiskt aktiv, vara i naturen och planera resor eller att få miljöombyte. Sommarsemestern blev planlagt i god tid, vandring i Zermatt och bad i Porec (Kroatien), bila i Europa tillsammans med Andreas, Lisen och Phille. Verkligen nåt att se fram emot!

Men först en fantastisk weekend i Barcelona 18-22 april med Lisen och Phille. Oförglömlig resa med, sol, kultur, shopping och långa promenader…

Så kom söndagen den 11 juni då jag hörde hjärtskärande gråt i trapphuset och Lisen och Phille kom hem till oss och berättade att Lisen och Jalles pappa Kjell avlidit. Vilken jäv…mardröm! En dag som jag verkligen våndats över i många år, men den kom, plötsligt, lite oväntat och alldeles för tidigt!

I sådana situationer är det viktigt att relationerna är starka, stöttande, lyhörda och närvarande. Barnen var helt fantastiska i denna svåra stund och ordnade en mycket fin begravning, mycket efter sin pappas egna önskemål.

Familjeturer till sommarstugan i Kristevik blev det flera utav. Alltid lika berikande och trevliga, att få samtala, vara aktiva, laga mat och umgås. Det är ett livsprivilegium!

Och så kom den efterlängtade semestern. En alldeles fantastisk sådan! Strålande väder, makalösa vandringar och helt magiskt boende på Telemark i Zermatt.

 

Magiskt det är ordet för dagarna i Schweiz och Alperna!

 

Bilresan styrde sedan sin kos för sol och bad i Porec. Det blev också goa dagar och en minnesvärd hummerafton.

21 augusti blev jag Farmor, vilket ögonblick när familjen fick möta Agnes för allra första gången.

Galdhöpiggen 15-17 september med kollegor och familj, bättre väderförhållande går inte att få!! En SuperPerfekt tur som Sanna sade. Bilden får tala för sig själv.

Torekov Hotell och SPA med Lisen, vardagslyx. Den här gången var det lätt att vara i ögonblicket och verkligen njuta av den totala upplevelsen, omgivningen, massagen, maten, japanska badet, umgänget…

Julhelg med de närmsta den 23 dec, 24 hemma hos Jalle med familj, juldagen kalkonmiddag hemma hos oss med bror och brosdotter, svärmor och Andreas bror, Jalle och Agnes, Lisen och Phille. Blev magsjuk den 27:e och fick vara hemma från jobbet ett par dagar, men men det är smällar man får ta! Och ”ryggskott”, när huvudet är dumt får kroppen lida, heter det väl.  Det är en skön känsla när krafterna kommer åter och smärtan släpper!

30 dec god och fin middagsbjudning hos svärmor och avslutningsvis ett mysigt och jätte trevligt nyårsfirande hos Lisen och Phille.

Det var ett axplock av året som gått, känns uppfriskande att på något vis ha använt delar av sitt tankeuniversum på vad som har utförts och hur det har varit. Bra för att stimulera tankekraften för stunden och framåt!

Livsresan fortsätter och kommer att ge ännu fler erfarenheter och utmaningar som ska bemästras.

Det är spännande att ha ett helt nytt och oskrivet år framför sig. Ska försöka förankra några mål som jag ska uppfylla då Lusten, Drivkraften och Motivationen är på topp!

 

 

Nu ser jag fram emot ett 2018 med Välmående, Kreativitet, Nya upptäckter och Upplevelser! 

 

Jag önskar Dig ett riktigt GOTT 2018!

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.