Att utveckla förmågor.

Hur bra kan just Jag bli?

Det är inte ofta jag tittar på morgon TV, men just denna lördag morgon slog jag mig ner i soffan för att dricka mitt förmiddagskaffe. Lyckades pricka in ett ämne som intresserar mig och det handlar om att varje person kan bli bättre på nästan allt. Min egen filosofi är att vi alla skapar oss själva genom livet. Vi kan egentligen bli det vi tänker oss! Dessutom finns det mängder av möjligheter för hur vi kan utveckla nya förmågor hos oss själva. Fantastiskt!

Det är inte talangen som styr hur bra vi blir utan vi kan förbättras i det vi bestämmer oss för, om vi har viljan och motivationen. Givetvis är det bra att ha en god support/coach som kan ge stöd i processen.

Jag har tidigare hört talas om att jag som individ kan begränsa mig själv, enligt min livskamrat kallas det att ha begränsande övertygelser. Visst kan jag känna igen mig själv i den frasen, att inte tro att jag skulle kunna bli bra på vissa saker. Inslaget på nyhetsmorgon på TV 4 gav mig en ny tankeställare och bekräftelse på att ALLA KAN!

Märkligt nog var även detta något jag och Malin pratade om igår då vi hade ett långt, berikande och intressant samtal. Malin och min väg korsades ganska nyligen och det är jag oerhört tacksam över. En vänlig, klok och vis person, som ger mig nya infallsvinklar på livet. Jag som inte tror på slumpen, men nu var det många bitar som föll på plats samtidigt!

Det jag lyssnade till idag var en intervju med K Anders Ericsson som är professor i psykologi. Han har nyligen gett ut boken PEAK– Vetenskapen om att bli bättre på nästan allt.

Dessa fyra punkter togs upp i TV programmet:

  • Vänta ej på att hitta det du är bra på
  • Öva på det du är dålig på
  • Skaffa en bra lärare
  • Lär dig själv se dina brister

 

 ”Ingen är begränsad till talang. Vi skapar själva gränsen för våra förmågor”

 

Jag har beställt boken för att lära mig mer :-)!

You may also like

2 kommentarer

  1. Tänk så mycket vi kan styra i tanken. Jätteintressant det du skriver och boken kommer att hamna även i min bokhylla 😊
    Tack!

    1. Stort TACK Malin :-)! Visst är våra tankar viktiga, de styr våra handlingar också. Det bästa av allt är att tankeverksamheten är träningsbar :-)! Tror själv att det är viktigt att vara optimistisk och handla lösningsfokuserat. Men det är väl för att det känns roligare också :-).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.