Fantastisk måndagskväll

Säkrad eller ”löpa linan ut”?!

Östra leden till sydtoppen, Kebnekaise

Kändes som första vårkvällen, vindstilla, fågelsång och ett spegelblankt hav! Verkligen njutbart.

Promenad och samtal med dottern. Reflektion över hur vi tar våra steg  här i livet. Utmaningarna, att kunna fortsätta framåt, släppa taget och att våga.

Jag brukar inte tycka om att prata i metaforer eller liknelser men idag infann sig en tydlig bild då vi pratade om att ”klippa navelsträngen”, att stå på egna ben som vuxen.

Blev mycket tydligt då Lisen pratade om att eventuellt flytta mer än ett stenkast från vårt hem, kanske skulle det ta 12-13 minuter gångtid istället!

Första steget var att flytta två trappor upp i samma hus, steg nummer två tar henne ett par hundra meter bort och successivt tas stegen och säkringen/tryggheten släpps ytterligare

…som att bergsklättra toppsäkrad!

Någon annan säkrar mig och håller repet spänt för att jag inte ska falla för hårt och långt om jag skulle tappa greppet helt. Det får mig att känna trygghet!

Klättring på Kullaberg

Min sele sitter tryggt på plats och den som säkrar mig är välgrundad och fast på marken. För att jag ska ta mig uppåt och framåt måste repet löpa och bli längre för att till slut inte behövas mera när målet är nått.

Därför måste personen som säkrar mig varsamt släppa efter och ge mig mer utrymme för att jag själv ska kunna ta mig vidare, framåt…

Den här bilden ska jag minnas för det är så jag kan uppleva och känna det, ibland har det verkligen varit gott att sitta tryggt och säkert förankrad. Men inte allt för länge, efterhand är det dags att slacka repet för att  kunna ta sig vidare på livsresan.

Men jag har även stått där uppe på bergets topp då jag har känt att jag klättrat tillräckligt för att tycka att det börjar bli trist, tråkigt och längtan efter något nytt tar vid och nya mål ska uppnås.

Då har jag tagit steget och kastat mig utför utan några säkerhetslinor…

som håller mig tillbaka eller säkrar upp, utan då är det enbart att lita till känslan av att göra det enda rätta för att komma vidare och få nya upplevelser, erfarenheter, utmaningar, utrymme, frihet, kunskap och

…att få känna glädje och livslust!

 

Kullaberg, en fantastisk dag!

 

 

Stranden i Ängelholm

”Jag njuter av stunden och är alls inte bunden.
I
nga säkringar eller rep, det gäller att finna sina knep.
Att på livsresan tänka att jag själv klarar det mesta,
så att jag alla livets erfarenheter kan bemästra”

 

 

 

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.