Vad får Dig att vända din sinnestämning?

IMG_0933

 

Att gå från nedstämdhet till glädje och positivt tänkande!

Jag tycker det är lika fascinerande varje gång det händer, att känna sig ”nere” och sedan plötsligt känna sig glad, positiv och upprymd igen. Hur tog jag mig igenom och ut på andra sidan? Mina tankar och uppkomna känslor styr mig. Och visst spelar tankarna roll! Vad är det som gör att just ditt humör och dina tankar vänder till det positiva? Det måste till något, något som bryter den negativa spiralen ner mot avgrunden och vad kan det då vara? Det märkliga är att det behöves inte särskilt mycket men det är stort!

Det kan vara några vänliga ord från någon, en läst rad i en bok eller tidning, kanske en hund som visar kärlek när man kliver innanför ytterdörren, ett barn som ger en bamsekram, några uppmuntrande ord från kollegorna på jobbet, några kärleksfulla ord skrivna på en gul notislapp på frukostbordet, ett sms som säger ”Ha en toppen dag” eller ”Gör dagen till det du önskar”, att titta ut genom fönstret och se att det börjar grönska och fåglarna som flyger fram och tillbaka och hämtar material till sina bon, en komplimang, en promenad, ett leende från någon…ja, listan kan göras lång.

Det bästa av allt är att det kan vara lätt att gå från moll till dur och det är en skön känsla att veta att ljuset alltid finns där borta i tunneln.

Häromdagen hade jag själv en sådan dag. Vet egentligen inte varför, jo, kroppen kändes inte helt ok och tankarna var svåra att forma i positiva ordalag, men jag löste det! Jag stod och såg rakt in i vår bokhylla, tittade inte efter något särskilt, men ögonen drogs till en bok som jag plockade fram. Satte mig på köksstolen och började bläddra…

Den första raden jag fick upp var, ”65 provocerande livsfrågor” och jag började läsa. Första frågan:

1. Om det här var den sista dagen i ditt liv- skulle du då vilja göra det som du ska göra idag?

Jösses, det ställde ju alla mina tankar på sin spets kan man säga. Jag som är så priviligierad med allt, borde väl skämmas över att över huvudtaget känna mig nedstämd, blir verkligen inte bättre av dåligt samvete! Men visst triggade denna frågan igång mina tankebanor…började redan kännas lite bättre och det skapade nyfikenhet till de andra 64 frågorna. Några av frågor delar jag med mig utav, resten finns i boken som är mycket läsvärd  och som jag varmt rekommenderar. Kanske det även påverkar ditt tankesätt?

4. Vilken är skillnaden mellan att leva och bara existera?
10. Vilken är den viktigaste rädslan som håller dig tillbaka?
14. Vilken är den viktigaste förändringen du behöver göra inom ett år?
15. Vad är det du skjuter upp från att göra just nu?
20. Vad är det viktigaste du vill åstadkomma innan du dör?
23. Precis just nu – vad vill du ha mest av allt?
27. Vad får dig att känna dig tillfreds med dig själv?
40. Vad har du gjort som du verkligen är stolt över?
46. Vad är värst, att misslyckas eller att aldrig försöka?
53. Vad är du mest tacksam för?
65. Vilket är det första lilla steg du skulle ta direkt nu för att komma dit du vill och vad hindrar dig från att ta det?

 

Det finns mycket vishet och klokskap i boken ”Så blir du FRAMGÅNGSRIKutan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund”, skriven av Stefan Ekberg. Den här boken hjälpte mig kvällen häromdagen då inte sinnet var på topp. Ibland är det bra att ställa, i det här fallet, provocerande frågor till sig själv. Jag tog sedan en härlig tur ut i naturen och försökte besvara frågorna vilket gjorde mina tankar kreativa och jag fick tillbaka mitt positiva tänkande och livet kändes betydligare lättare resten av kvällen.

 

Ps. Den här boken ger Dig även verktygen du behöver för att lyckats på din livsresa, självförtroende och motivation samt får dig att definiera vad Framgång är för just Dig.

 

”Du blir vad du tänker”

enligt Buddha

 

 

Gör Din dag till det bästa möjliga!

Anette kajakjpg

You may also like

4 kommentarer

    1. Hjärtligt TACK! Verkligen roligt att Du kikar in på bloggen. Välkommen igen! Vänliga hälsningar Anette

    1. Tack så mycket! Verkligen roligt att du tittar in på bloggen. Välkommen igen! Vänliga hälsningar Anette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.