November

När livet går på sparlåga.

Att vända melankoli, dysterhet, vekhet och tunga tankar till ett lätt sinne där ljuset kommer åter känns behagligt i själ och hjärta! Efter mitt senaste inlägg kunde jag inte tänka mig FRISK, jag blev uppslukad av ett virus som gjorde mig yr och vek.

Hatar är ett starkt ord, men sån var känslan, jag hatar att känna mig hängig, likgiltig och sjuk. Men när kraften, energin och det ljusa sinnet smyger tillbaka känns livet fantastiskt och härligt igen. Livet är verkligen magiskt! Har under mina dagar i ”utsträckt läge” börjat läsa boken ”Små barns utveckling av Anna Kreutz Wirfelt” för att fräscha upp minnet och påminnas om människolivets uppkomst nu när jag blivit farmor. Tänk vad finurlig utvecklingen är och hur mycket föräldrar och omgivningen spelar roll!

Kontraster, ombyte och tid för eftertanke är inte alls dumt. Det sätter perspektiv på min tillvaro och får mig än mer att känna tacksamhet över det liv jag lever (har jag nämnt det förut!).

Tänk så mycket jag får och har fått uppleva, människor som gett mig klokskap genom åren, som lärt mig saker om mig själv och omgivningen/världen, kärlek från min familj, platser jag fascinerats över, positiva miljöer som ger och har gett energi och kraft, vänliga, generösa och goda människor, världen och livet är inte svart eller vitt den/det är mångfacetterat …

Får bli en liten dikt som jag skrev för ett några år sedan för att hämta kraft när pappa avled och som prästen Mats Löwing gav inspiration till.

 

VÄXTKRAFT I VILA

”När naturen byter skepnad och höstmörkret faller på, gror livet inuti ändå. Jag ser fram emot ljuset och glädjen känns stor då jag vet att i växtkraften den optimistiska framtiden bor. Trädens grenar är finaste konstverk som med kontraster bryter det tunga grå, sakta men säkert vi snart en ny vår nå. Knoppar i vila vajar i vindens sus, snart kan vi åter njuta av dagarnas ljus”

 

Nu är det dags att ta vara på ljuset, vara ute, tända ljus inomhus, mysa, kura och känna närhet från den/de man älskar, träna så att kropp och själ blir på topp, sitta vid brasan, äta gott och ibland längta bort…

 

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.