Funäsdalen, Messlingen och Helags

Septemberweekend med kollegor

Tänk vad man kan hinna mycket på en långhelg! Onsdag efter jobbet tar vi bilen tillsammans jag och tre kollegor för att ta oss till första övernattningen i Kristevik (fritidshuset) för att sedan dagen där på åka vidare till Messlingen och bo över i Anna-Kajsas fina 1900-tals stuga. Vi körde via Norge och det gick finfint med god stämning i bilen. Väl framme tar vi en promenad i omgivningarna, en skön kväll och att få andas fjäll luft väcker en oerhört skön känsla inombords.

På fredags morgonen tar vi bilen till Ljungdalen för att påbörja vår vandring till Helags fjällstation. Vädret är härlig, men det skiftar snabbt i fjällvärlden! Efter en stunds vandrande blev blåsten ihärdig och det började regna det övergick så småningom till snö. Men det är det som är tjusningen att ta sig vidare  trots yttre omständigheter och jag gillar när det ”biter i”. Vi visste att vi skulle bo inomhus, så vi kunde torka och komma in i värmen, gott!

Oavsett väderlek blir jag GLAD av (bergs)vandring.

Det blev en eftermiddagstur upp mot berget, bastu och en trerätters middag som verkligen var njutbar och mysfaktorn var hög!

Vår plan för lördagen var att bestiga Helags, men det satte vindar med stormstyrka och snö stopp för. Med glada miner gick vi tillbaka till bilen för att åka tillbaka till stugan och ta oss ut på en fjälltur som Anna-Kajsa visade i omgivningarna, jätte vackert!

 

Många skratt, givande och berikande samtal på kvällarna och härliga utedagar gav energi!

 

Söndagen ägnade vi åt via ferrata i Funäsdalen, en riktig höjdare och utmaning som gav nervkittling i magen, Vi avslutade med våffla i toppstugan, den satt fint efter vår upplevelse.

 

 

Måndag blev det sträckkörning till Skåne, si sådär 94 mil, men det gick finfint!

 

Hjärtligt Tack till Anna-Kajsa, Marika och Gordana som jag fick dela denna fjällupplevelse med.

 

 

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.