Från noll till 99 procent

            

Att gå från sängläge till upprätt stående!

Oj, jösses vad längesedan jag skrev något här. Lusten och motivationen har inte funnits helt enkelt. Är nu på bättringsvägen från något virusskit, inte Covid-19 för testet var negativt, som väl var. Trodde verkligen inte att coronaviruset skulle få en andra våg, men tji fick jag och resten av befolkningen. Men en vecka i sängläge tär på kropp och själ. Det är inte bra när melankolin och likgiltigheten sätter in och mörkret lurar i hörnen, taket blir lägre och väggarna kryper närmre. Blir inte bättre av att blicka ut mot stormens öga och det piskande regnet som får fönsterrutorna ogenomträngliga.

Då är det tur att Netflix finns!

Jag har hunnit se klart alla sju säsongerna av Homeland, Kärlek & Anarki, The Queen´s Gambit och filmen Allinclusive. Hm, vilken förströelse, men skönt att vila hjärnan, som ändå inte har haft någon vilja till eget tänkande. När kraften kom tillbaka igår köpte jag två e-böcker. Då vände det och jag var återigen mottaglig, nyfiken och hade lust att lära  och ta del av något nytt. De handlar om Beteendedesign och Digitala beteenden (skrivna av Arvid Jansson & Niklas Laninge) vilket verkligen fick mig motiverad och det blev sträckläsning med en av böckerna, resten får jag ta i eftermiddag. Anmälde mig, nästan, till en kurs i Digital Marknadsföring, får suga på den idéen ett litet tag. Men den kan ge mig nyttig kunskap för fortsatt skrivande på ny blogg, hemsida och i sociala medier.

Jag vill inte gå på sparlåga någon längre tid!

Ibland hittar man sin egen ”Trigger” och det känns riktigt härligt. Även att få klart för sig själv vad det är som tänder den där livslågan, lusten och viljan till görande. Gott när känslan infaller. Och att få gå ut i solskenet, känna krafterna komma tillbaka, ”flåset” lugnar sig och sinnet lättar mot nya höjder. Ren njutning!

Mår bäst av att vara i rörelse kroppsligt, mentalt och när ”taket” är universum!

Är tillbaka  i tanken på fina sommarminnen. Det har varit en höst som i stort handlat om att borra ner huvudet, bita ihop, jobba på och hoppas att själv ha turen att inte bli allvarligt sjuk. Hålla humöret uppe, kroppen igång och sinnet ljust!

Då är det himmelskt att ta sig en titt på bilderna sen i somras. En fantastisk sommar, händelserik och mycket umgänge med familjen. Visst blev det vistelse i Sverige, men Norge öppnade ett litet kort ögonblick för Skåningar och det visade sig vara soliga, friska och helt

underbara dagar. Vi packade ner tältet och vandringsutrustningen och fick äntligen möjligheten att klara av Stora Memurutinden  2367 möh och ta en pulshöjare upp på Loms ”husberg”, Lomseggen 2068 möh med den fantastiska utsiktsplatsen Kvilersteinen, nervkittlande och enastående utsikt! Det blev även fyra vändor upp på Helags och Sylarna besöktes, underbara turer. Helags rekommenderar jag varmt som träningstopp och väl uppe ses Predikstolen och du har milsvid utsikt.

 

Den där goa känslan av att vara Uthållig, Tankefri, Upprymd och känna den där innerliga Passionen för berget, den är outstanding!

Vi bodde i glashus och fick roliga minnen från det tillfället med oss. Kan bara nämna att det kan vara olämpligt att inte vara stadig på hand då glaset innehåller rödvin och då gardinerna är vita!! Fritidshuset på landet fick besök vid flera tillfällen.

 

 

 

Nu i höst har det också hänt spännande saker. Lisen och Phille bygger ett finfint hus och det har målats tre gånger, inte dåligt! Vi har ju själva flyttat också och trivs oerhört bra, känns helt rätt och utsikten ger ro i själen. Barnbarnen har fyllt år och det är full fart. Som sagt, dags att ta sig från sängläge till upprätt position, skaka bort de sista viruset och ge dem en känga, så att de verkligen flyger sin kos.

 

 

Nu är det återigen dags att  resa sig upp och gå ut och LE mot världen!

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.